Zámkař nebo zámečník?

Také si lámete hlavu nad uvedený výrazy? Nebojte se, v tomto krátkém přehledu vám poskytneme bližší seznámení s definicemi obou termínů. Zámkař a zámečník jsou specializovaní odborníci, mezi kterými existuje formální rozdíl, neboť se soustředí na odlišnou sféru působení.

Co znamená pojem zámkař?

Zámkař je obecné označení, které se používá pro osobu, jenž se zabývá opravou, výměnou a údržbou zámků. Tito profesionálové mají hluboké znalosti o různých typech zámků, klíčích a technologiích týkajících se bezpečnostních systémů.
Mohou pracovat jak s klasickými mechanickými zámky, tak s moderními elektronickými systémy, včetně čteček otisků prstů a přístupových karet. Jejich práce zahrnuje instalaci nových zámků, opravy a revize zámků, nouzové otevírání zamčených dveří bez klíče a samozřejmě i poskytování poradenství ohledně zabezpečení a veškerých podrobností o trezorech, včetně jejich otevírání. Nouzové otvírání dveří u automobilu, ať už z důvodů zabouchnutých dveří, zapomenutého nebo ztraceného klíče, závady na elektroinstalaci či v centrálním zamykání, vybitá baterie v auto klíčku, zalomený klíč anebo zamrzlý zámek, toto vše vám pomůže vyřešit šikovný zámkař, a to bez jakéhokoliv poškození vozu.

Zámkaři fungují jako soukromí živnostníci nebo zaměstnanci specializovaných firem. Jejich služby mohou být vyžadovány nejen fyzickými osobami, ale také podniky, správci nemovitostí, institucemi a veřejnými organizacemi, které se starají o zabezpečení svých objektů.

Pokud potřebujete pomoci s instalací nového zámku, kování, vložek a panikových zámků nebo požadujete opravu poškozeného zámku či nouzové otevření zamčených dveří, seřízení dveří, montáž zavíračů a otevíračů, máte zájem o výrobu klíčů, s tím vším se můžete bez váhání obrátit na zámkaře, který vám poskytne potřebné služby a současně i poradenství v oblasti zabezpečení.

A co přesně v sobě zahrnuje označení zámečník?

Zámečník je termín, který se většinou používá pro odborníka, jenž se vyučí a disponuje tedy výučním listem zaměřeným na práci týkající se obrábění kovů. Toto odvětví se může specializovat na různé domény, jako je výroba zábradlí, plotů, mříží či vyhotovení celokovových dveří. Zámečník na zakázku může rovněž zhotovit kovové schody a žebříky. Jedná se v podstatě o klasickou kovovýrobu, při které se zpracovávají kovové materiály anebo soustruží již předpřipravené obrobky. Skladba jejich práce zahrnuje taktéž odborné konzultace a doporučení ohledně zpracovaní a obrábění kovů. Mohou posoudit daný záměr a navrhnout vhodný návrh realizace, a to konkrétně klientům, kteří potřebují vytvořit kovové výrobky a součásti z kovu.

Oba zmíněné termíny se často zaměňují, avšak zámkaři i zámečníci disponují odlišnými dovednosti a schopnosti. V minulosti výraz zámkař vůbec neexistoval, a proto se používalo označení zámečník. V současné době se jedná o dva rozdílné obory, s rozličnou oblastí působiště.

Pokud máte potřebu montáže či opravy zámku, nouzového otevírání a dalších činností, zámkař je tou správnou osobou, na kterou se můžete obrátit. S jeho znalostmi a dovednostmi v oblasti zabezpečení, vám taktéž poskytne plně profesionální a mimořádně spolehlivou pomoc s aktuálními bezpečnostními technologiemi.

Ze zákaznického hlediska je podstatné najít kvalifikovaného profesionála, který je přesný a zároveň spolehlivý, a navíc nabízí dostatečné zkušenosti s prací na zámcích a bezpečnostních systémech. Přesně takové služby, a ještě více poskytuje naše společnost Jan Hanák, která operuje již na celé jižní Moravě. Spolehněte se na náš servis a nebudete zklamáni. Zakázky vypracováváme okamžitě, bez prodlevy, a navíc pracujeme precizně k vaší naprosté spokojenosti.

non-stop k dispozici